header image

Štoly na Americe

Autorem je Básník, publikováno 18.10.2009 v rubrice Pejsek a Kočička, Akce a akcičky. 0 komentářů.

V pátek 25. září se u nás večer konala taková malá opékačka buřtů a klobásek. Když jsme se najedli dosyta, přesunuli jsme se do tepla našeho pokoje, abychom tady odehráli několik partií našich oblíbených kraviček a završili to soutěží, kdo se dovede co nejlépe flákat, ožírat a přežírat a je tudíž nejlepší hobit. V té s přehledem zvíězila akční skupina Janička & Péťa. Večer jsme se uložili ke spánku v našem pokoji (do poslední chvíle jsme netušili jestli se vejdeme, ale nakonec byla ještě rezerva ... a to nás bylo 9), abychom nasbírali síly na nadcházející náročný víkend.

Autobusem, metrem a pak neuvěřitelně narvaným autobusem linky 311 jsme se dopravili do Mořiny. Následoval rychlý pochod skrze davy návštěvníků Amerik (bylo krásně a lidí byly davy ...), proložený několika výhledy do lomů Velká Amerika a Mexiko. Abdul ze Společnosti Barbora -skanzenu Solvayovy lomy nás poté provedl systémem štol okolo Malé Ameriky, za což bych mu moc děkujeme :-)

Když jsme, všichni samozřejmě řádně od bahna, o několik hodin později vylezli ze štol ven, přesunuli jsme se stále ve stejném oblečení (k údivu mnohých návštěvníků Amerik) kolem Malé Ameriky až do skanzenu Solvayovy lomy, kde jsme poté přečkali noc.

Neděli jsme příjemně vyplnili návštěvou expozice skanzenu a prací - pomohli jsme Abdulovi vyčistit tři přejezdy místní železničky. Akci jsme završili procházkou do Srbska, kde už nezbylo nic jiného, než nasenout na vlak a vyrazit k domovu.

Byl to nádherný víkend plný zážitků, které ještě umocnilo vpravdě dokonalé podzimní počasí. A protože jeden obrázek řekne víc než tisíc slov, přestanu už žvanit a přidám také nějaké ty fotky a, aby toho nebylo málo, dvě videa.

Fotky z akce na rajčeti

Video z pracovní jízdy

Video z relaxační jízdy

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz