header image

Phoenix Requiem česky

Autorem je Básník, publikováno 7.7.2009 v rubrice Aktuálně. 0 komentářů.

Trochu s křížkem po funuse píšu o novém překladu komiksu na českém internetu. Jedná se o anglický komiks Phoenix Requiem, česky pak Fénixův Requiem.

Fénixův Requiem - český překlad

K tomuto překladu mám ovšem trošku osobnější vztah, protože jsem programoval stránky, na kterých se nachází (grafiku na svědomí nemám, zas tak dobrý grafik nejsem :-) ). Je zde použit redakční systém přesně na míru, skriptovací jazyk PHP 5 pak běží ve spolupráci s MySQL databází. Stránky se snaží být XHTML 1.0 Strict a CSS 2 validní. Stránky byly spuštěny 21. 5. 2009.

Co se komiksu samotného týče, autorkou je australanka Sarah Ellerton, překládá Filip Zrak. Jeho přečtení vřele doporučuji. Podle mého i mnoha jiných názorů se jedná o jeden z nejlépe zpracovaných a promyšlených příběhů, které jsou na internetu k vidění.

A na závěr přidám ještě odkaz na český překlad a anglický originál.

Nakonec si ještě dovolím upozornit na další skvělý komiks od stejné autorky: Inverloch. Tento komiks už je dokončený - nové díly nepřibývají - ale zato nabízí perfektní příběh a dechberoucí grafické zpracovaní. Bohužel číst lze zatím pouze v angličtině, i když české verze se snad jednou také dočkáme :-).

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz